Maraton Česká Třebová - na domácí půdě se dařilo

25.06.2012 23:26

Česká Třebová

Délka závodu: 34,5 a 69 km

Datum: 16. 6. 2012

Účast členů: Dejdar Zdeněk, Gerla Luboš, Gerla Lukáš, Hekrle František, Hruška Tomáš, Jiroušková Jana, Tutsch Václav, Vašata Pavel, Vejda Michal, Vejda Roman, Vrátný Michal

V týdnu před závodem nebylo počasí nic moc, ale v sobotu nám přálo, no možná bylo teplo až moc. Na domácí závod se všichni moc těšili, byla to první velká příležitost představit tým ve Třebové a zároveň v akci. Krátkou trasu jelo 9 členů týmu a na dlouhé naši dva vytrvalci Pavel s Lubošem. Smůla tentokrát postihla Michala Vejdu, kdy letos už po druhé urval přehazovačku! Škoda, v juniorech by to bylo určitě na bednu... Skvěle se předvedli Zdenda s Tomášem, kdy se na krátké trase vešli do první desítky. I když bylo na trase několik technických míst, tak skvěle sedla Janě, která mezi ženami nenašla přemožitelku, ale celkově dojela na 15. místě! Na stupních vítězů se objevil i další člen týmu, Pavel obsadil na dlouhé trase skvělé 3. místo ve své kategorii čtyřicátníků. Zeptali jsme se Pavla /teda mě :o)/ jak se mu v letošním ročníku jelo: "Dlouhou jsem jel už v loňským ročníku, takže jsem věděl co to obnáší. Náročný je především to druhý kolo, kdy člověk jede téměř bez kontaktu. Letos jsem na dlouhých přehledných místech neviděl nikoho předemnou ani zamnou. To pak člověk přestává mít přehled o své jízdě, navíc ani diváci už během druhého kola žádní nejsou, takže vás ani nikdo nepovzbudí. Že budu na stupních vítězú mezi českotřebováky jsem tak trochu předpokládal, ale tajný sen, který se nakonec i vyplnil, bylo umístění na bedně ve své kategorii. Je to zároveň i můj největší úspěch v dosavadním závodním bikování".

Vidět naše dresy byli i při vyhlašování nejlepších českotřebováků, kdy jsme se umístili na krátké i dlouhé trase na prvních místech. Samozřejmě, že je třeba pochválit i ostatní členy týmu, kteří se závodu zúčastnili. Ono totiž zdolat výjezdy na Kozlov, k Zabitýmu a v Beranových dolech není nic jednoduchýho.

Naše dresy byly ve Třebové určitě vidět...

Výsledky členů týmu na krátké trase:

Zdenda Dejdar - 9. místo (67 start.) v kat. muži (celk. 9. místo z 94 start.)

Tomáš Hruška - 10. místo (67 start.) v kat. muži (celk. 10. místo z 94 start.)

Jana Jiroušková - 1. místo (8 start.) v kat. ženy (celk. 15. místo z 94 start.)

Michal Vrátný - 4. místo (12 start.) v kat. junioři (celk. 29. místo z 94 start.)

František Hekrle - 30. místo (67 start.) v kat. muži (celk. 39. místo z 94 start.)

Václav Tutsch - 32. místo (67 start.) v kat. muži (celk. 42. místo z 94 start.)

Roman Vejda - 34. místo (67 start.) v kat. muži (celk. 44. místo z 94 start.)

Lukáš Gerla - 7. místo (12. start.) v kat. junioři (celk. 53. místo z 94 start.)

Výsledky členů týmu na dlouhé trase:

Pavel Vašata - 3. místo (10. start.) v kat. muži 40-49 let (celk. 22. místo z 54 start.)

Luboš Gerla - 5. místo (10. start.) v kat. muži 40-49 let (celk. 33. místo z 54 start.)

Fotky ze závodu: www.rcrbiketeam.cz/kalendar-akci/foto-2012/#p6160005a-jpg

Kompletní výsledková listina: www.cyklomaraton-ceskatrebova.cz/

Pavel