Září 2015

08.10.2015 22:08

Druhý zářijový víkend vyrazila skupinka z nás do dějiště jednoho z nejznámějších a také nejtěžších maratonů Specialized Rallye Sudety do Teplic nad Metují. Vojta po loňské skvěle zajeté krátké trase zvolil pro letošek dlouhou na 113 km s převýšením 3 944 m! Krátkou na 60 km s 1895 m převýšení absolvoval Tomáš, Pavel V. a Lenka P. Nádherné přírody a členitého terénu Teplických skal, Adršpašských skal a Broumovských stěn jsme využili k několika projížďkám po oblasti.

Třetí zářijový víkend patřil závodu Poháru Českomoravské vrchoviny MTB Okolo Sedlišť. Zdolat 32 km s 860 m převýšení přijeli Michal K., Michal Š. a Martina. Tak jako vyšlo počasí na tuto dobu skvěle, zadařilo se i zajetými výsledky. Profil trati vyloženě sedl Michalovi K., který se držel s vedoucí skupinkou a svou pozici ještě během závodu vylepšoval. Nakonec z toho bylo 2. místo v celkovém pořadí a vítězství v kategorii. V ženské kategorii nenašla konkurentku naše Martina. Vítězství to byla doslova sladká, neboť jsme si ze stupínků za odměnu odnášeli lahodné ovocné dorty.

Jméno - kategorie - pořadí v kat. - celkové pořadí - čas:

Michal Kubišta           M18-29 - 1 - 2 - 1:32:24

Michal Široký             M30-39 – 6 – 21 – 1:45:39

Martina Neumanová   Z18-39 – 1 – 38 – 1:55:06

Vyvrcholení Poháru Českomoravské vrchoviny proběhlo 26. září tradičně u svitavského rybníka Rosnička MTB duatlonem Rosna. Na Michala K. a Michala Š. čekal úvodní běh dvakrát kolem rybníka (3,6 km), poté bikový okruh na 15 km a na závěr běh kolem rybníka (1,8 km). Michal K. se v úvodní běžecké části držel na druhém místě za evidentně zdatným běžcem. V bikové části ho dokázala dohnat a vytvořit si lehký náskok. Ten však v závěrečném běhu nestačil. Hlava chtěla běžet, nohy po 15 km bikovém sprintu už odmítaly. Výsledkem bylo 2. místo celkově i v kategorii v čase 54 min 51 sec. O 10 min. později dorazil do cíle Michal Š. na 6. místě ve své kategorii a 28. celkově. Na závěr došlo k celkovému vyhodnocení 6 závodů Poháru Českomoravské vrchoviny. Započítávaly se výsledky 4 nejlepších závodů. 2. místo stejně jako loni v kategorii M18-29 vybojoval Michal K. V celkovém pořadí Poháru obsadil 3. místo. Podmínku 3 odjetých závodů pro započítání do celkového hodnocení splnil rovněž Michal Š., který se umístil v kategorii M30-39 na 9. místě.

Tímto závodem jsme završili závodní sezónu 2015. A to sezónu opět velmi zdařilou. Za 4 roky existence našeho týmu jsme si vybudovali dobrou pověst a jméno v širokém bikovém závodním poli. Tým, jehož členové se dokáží skvěle prosadit i na mnoha velkých bikových závodech.  Základ úspěchu u nás tvoří zapálení do cyklistiky jako součást životního stylu. Cyklistiku si užíváme kvůli tomu, co nám do života přináší – skvělou kondici, výborné zdraví, příjemně strávený čas a dobré přátelé.

Michal Kubišta