Trilogie podzimních týmových procházek (2., 9., 17. 11. 2014)

18.11.2014 11:32

Před začátkem příprav na novou sezónu, jsme podnikli trilogii podzimních týmových procházek. Jednotlivé procházky byly naplánovány tak, aby je zvládly i děti.

Maštale
S procházkami jsme začali 2. 11. 2014 v Maštalích. Auty jsme se přesunuli do Nových Hradů k chatě Polanka. Cestou nás překvapila naprostá změna počasí, o proti "dece" nad Č. Třebovou po přehoupnutí jenom "přes kopec" skvělé azúro, které nás doprovázelo celý den.
Od Polanky už jsme vyrazili pěšo do nitra Toulovcových Maštalí. Cestu jsme si, po Pavlově vložce v podobě "horolezecké stezky odvahy" :o) zpestřili i opékáním vuřtů. Ač máme Maštale celkem projeté, někteří měli možnost vidět další nová a zajímavá zákoutí těchto skal.
Celkem jsme našlapali zhruba 13 km za skvělého podzimního počasí.
Fotky z této akce a námi prošlá trasa na týmovém rajčeti



Kolem Divoké Orlice
Druhá procházka následovala 9. 11. 2014, kdy jsme po přesunutí auty do Klášterce nad Orlicí, vyrazili k Divoké Orlici a do lesů Orlických hor. Během cesty jsme se i skvěle posilnili na Orlické chatě u Zemské brány. Svatomartinská husa to sice nebyla, ale jelení kýta na smetaně ji skvěle nahradila. Cestou jsme okoukli i nějaký ten "beton" a děti pro ke své radosti odlovily i několik "pokladů" v podobě geocachingu.
Této procházky, dlouhé zhruba 17 km, jsme se zúčastnili ještě ve větším počtu, takže legrace během cesty bylo zase dost :o)
Fotky a prošlá trasa na týmovém rajčeti



Pivnická rokle
Třetí procházkou 17. 11. byla návštěva Pivnické rokle, která je a není součástí Maštalí. Auty jsme zase dojeli na Polanku a odtud už jsme šlapali podél Novohradky k Pivnické rokli. Toto zajímavé místo, ač je kousek "za barákem" bylo pro mnohé účastníky toho "zájezdu" novinkou. Tento nádherný kout má své kouzlo. Cestu roklí nám zpestřilo i několik menších "horolezeckých" vložek, jelikož touto roklí nevede oficiální turistická cesta. Procházky se "zúčastnil" i jeden biker a to Mářa, který nás v rokli vyhlížel i se svým kolem :o)
V hledání "pokladů" jsme tentokrát neměli úspěch, takže snad příště...
Po ukončení procházky potom došlo na Polance i na nějaké dobroty ;o)
Fotky a prošlá trasa týmovém rajčeti



Tyto podzimní procházky by se do budoucna mohly stát i jakousi týmovou tradicí, příadně i s větší účastí členů...

Pavel