Author Šela maraton (3. 5. 2014)

06.05.2014 19:20

Ku hradu Helfštýn se nás vydalo z týmu šest (5 na dlouhou a 1 na krátkou). Už při výjezdu z Č. Třebové začalo celkem hustě pršet, ale i vyhlídky na sobotu nebyly ohledně předpovědi potěšující. Nevím jak to pořadatelé zařídili, ale v okolí Lipníku nad Bečvou v pátek a taky ani v sobotu nespadla kapka deště, takže se Šela jela na suchu, ba dokonce se i prášilo. Naprostý protiklad proti loňsku kdy se jelo na totálním blátě (přesněji sra*kách).
Sobotní ráno nás sice překvapilo pěknou kosou, ale hlavně, že to bylo bez deště.
Byl to dlouhý závod, takže určitě bylo dobré jet taky i hlavou a nepřepálit začátek.
Závod se jede většinou po pěšinkách a pěkných trailech ve zdejších lesích a díky tomu má i tento závod svoji oblibu. I nám se ten závod líbil, někteří z týmu dokonce prohlásili, že takhle pěkný bajkový závod ještě nikdy nejeli!
Na start se postavilo téměř 600 borců a startovní listina byla i celkem silně obsazená eliťáky (závod je součástí ČP). Takže dostat se v cíli do první stovky byl určitě super výkon, který se z našeho týmu povedl Michalovi Kubištovi a obsadil 98. místo, ve své kategorii 47. místo s časem 4:35h. Navíc svůj výkon okořenil ještě skvělou výhrou v tombole... :o)
Na krátké trati se dobře vedlo taky Vojtovi Mikulášovi, který skončil z 567 startujích na skvělém 44. místě a v juniorech obsadil parádní 6. místo!
Se svým výkonem byli spokojeni i ostatní členové z týmu, takže určitě skvělé povzbuzení k účasti i na některém dalším podobně dlouhém závodu...

Trasa 92 km:
Michal Kubišta 47. v kat. (98. celkově)
Zdenda Dejdar 82. (150.)
Pavel Vašata 51. (260.)
Pavel Hübl 184. (343.)
Luboš Gerla 88. (364.)

Trasa 50 km:
Vojta Mikuláš 6. (44.)

Kompletní výsledky závodu
Několik fotek ze závodu zde a taky na našem facebooku

Pavel Vašata